KURSEVI

Stranica je u fazi izrade, molimo vas za strpljenje i razumevanje.
Pozovite naš call centar 061 6661999 ili nam pišite sa pitanjem

ČESTO POSTAVLJANJA PITANJA I ODGOVORI

Da li radite migraciju na vaš server?

Da. Za sve naše klijente radimo migraciju na naše servere, ukoliko za to postoje uslovi. Sama usluga migracije je besplatna, ali ukoliko postoje posebni zahtevi usluga može biti naplaćena u dogovoru sa klijentom.

Gde se nalazi vaši serveri?

Naši serveri se nalaze u data centru u Nemačkoj u jednom od najboljih data centara u Evropi.

Svi serveri su fizičko-tehnički obezbedjeni 24/7 tokom cele godine.

Koji su potrebni podaci za migraciju?

Potrebno je da nam putem maila ili tiketa pošaljete cPanel/FTP podatke od vašeg trenutnog hostinga, kako bi smo mogli da pristupimo vašem nalogu i preuzmemo fajlove vašeg sajta.

Vaši login podaci neće biti prosledjivani trećim licima i ni na koji način neće biti zloupotrebljeni.

Koliko sajtova mogu da imam na hosting nalogu?

Broj sajtova (domena) koje možete imati na jednom hosting nalogu zavisi od samog paketa, odnosno od raspoloživih resursa:

  • BASIC hosting: ovo je osnovni hosting paket i na njemu možete hostovati jedan sajt
  • BUSINESS hosting: napredniji hosting paket na kojem možete hostovati četiri sajta
  • BUSINESS PLUS hosting: najveći hosting paket koji podržava neograničen broj sajtova

Već posedujem domen, želim hosting kod vas?

Da, za postojeći domem koji ne mora biti registrovan, možete poručiti novi hosting paket.

Potrebno je da prilikom poručivanja tog hosting paketa unesete naziv tog domena i da domen usmerite ka našem serveru.

Kako da napravim Backup?

Backup vašeg hosting paketa možete napraviti iz cPanel-a. Najsigurniji način je da napravite Full cPanel backup, a to možete uraditi na sledeći način:

Ulogujte se u vaš cPanel preko vasdomen.com/cpanel
Kliknite na Backups (unutar ovog menija možete preuzeti backupe vaših sql baza, kao i home direktorijuma)
Kliknite na Download or generate a Full Website backup
Unesite vašu email adresu kako bi vam stigao mail kada mail bude završen i postavljen u /home direktorijum vašeg hosting paketa

Kada će moja usluga biti aktivirana?

Od trenutka vaše uplate, usluga će biti aktivirana za najviše 24h, osim ukoliko plaćanje vršite tokom vikenda. U tom slučaju će uplata biti aktiviran u ponedeljak.

Vreme za koje će vaša usluga biti aktivirana, od trenutka vaše uplate, zavisi pre svega od načina plaćanja i trenutka kada naša banka proknjiži uplatu.

Ukoliko uplatu izvršite radnim danom do 12h, uplata će biti evidentirana istog dana, kada će i vaša usluga biti aktivirana.

Potvrda o izvršenom plaćanju i obaveštenje o aktiviranim uslugama se šalju na mail koji ste prijavili prilikom poručivanja usluge.

508 prekomerno iskorišćenje resursa

Poruka o grešci ” 508 prekoračenje resursa deljenog hostinga ” se pojavljuje kada vaš nalog konstantno prelazi resurse koji su mu dodeljeni. To može da biti prekoračenje CPU , RAM-a ili broj istovremenih procesa pokrenutih na vašem nalogu .

2ULTIMATE je uveo CloudLinux operativni sistem na svim serverima, a on omogućava da izolujemo probleme na nivou korisničkog naloga. Dozvoljene resurse smo postavili na viši nivo nego što je navedeno u našim Uslovima Korišćenja , ali ako imate sajt koji konstantno opterećuje resurse na vašem nalogu onda je moguće da stalno dostižete limite i vaš nalog se privremeno ograničava radi održavanja stabilnosti servera.

Možete da proverite korišćenje resursa na vašem nalogu kroz cPanel klikom na “Resource Usage” ikonu . Takođe možete da vidite u realnom vremenu korišćenje resursa u vašem cPanelu, sa leve strane, pod stavkama CPU, Virtual Memory i Entry Processes.

Ukoliko vaš nalog ima povremene spike-ove u iskorišćenju resursa, to nije problem, jer je vašem nalogu dodato više resursa za periode najvišeg iskorišćenja, medjutim ako vaš nalog u svakom trenutku dostiže limite deljenog hostinga, onda ćete videti 508 grešku i tada možete razmisliti o optimizaciji vaših skripti ili prelasku na VPS ili Dedicated server.

Takodje, ako ste trenutno na standardnom shared hostingu i imate veliki broj sajtova na nalogu, problem možete rešiti rasporedjivanjem sajtova na više manjih naloga. CloudLinux meri resurse po nalogu, ne po domenu, tako da ako imate veliki broj domena na jednom nalogu svi oni se računaju u ukupnoj upotrebi resursa.

Vidimo da je najčešći uzrok prekomernog iskorišćenja resursa loš kod, najčešće u 3rd party skriptama u vidu plugin-a ili tema za WordPress. Ako imate WordPress na svom nalogu koji je uzrok prekomerne upotrebe resursa, preporučujemo da onemogućite sve dodatke, a zatim pratite iskorišćenje resursa. Nakon toga, možete da aktivirate dodatke jedan po jedan kako biste pronašli koji plugin uzrokuje problem koji imate.

Takođe možete da proverite /public_html folder vašeg sajta i u njemu pronadjete error_log fajl. Pogledajte upise u error_log fajlu i uklonite sve greške koje se u njemu navode. Optimizacija tabela baze podataka preko phpMyAdmin alata je takođe dobar način da optimizujete vaš sajt.

Ako imate optimizovan, dobro kodiran sajt bez grešaka, to će umnogome smanjiti iskorišćenje resursa vašeg sajta i vaš sajt će raditi brže i stabilnije.

Možete naći više informacija o CloudLinux-u na:

http://www.cloudlinux.com/about/how.php

Želim da poručim izradu sajta, koja je procedura?

Plaćanje je avansno 50%, ostatak nakon finalizacije projekta, nakon čega se odmah zakupljuje domen i hosting (naziv sajta.com i prostor na internetu).

Koji je vremenski rok izrade sajta?

Izrada sajta se uglavnom radi od 15 do 25 radnih dana. U zavisnosti od vremena materijala (teksta/fotografija/ostalih informacija) koje dobijamo od klijenta. Klijent će na svakih par dana biti informisan o samoj proceduri izrade sajta.

Pronađite odgovore i rešenja za najčešća pitanja informatičke tehnologije. Ako ne možete pronaći odgovor, kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći.